Защитата на Бенжамен Менди призова съдебните заседатели в процеса срещу него за изнасилване да сложат край на неговия "абсолютен ад", като го оправдаят по всички обвинения.

28-годишният Менди не е играл професионален футбол от август 2021 г., поради продължаващия процес срещу него в Честър Краун Корт. Защитникът на Манчестър Сити отрича седем обвинения за изнасилване, един опит за изнасилване и едно обвинение за сексуално насилие срещу шест млади жени.

Твърди се, че престъпленията са извършени между октомври 2018 г. и август 2021 г. Съподсъдимият Луис Саха Матури, който е на 41 години, отрича шест обвинения в изнасилване и три обвинения в сексуално посегателство, свързани със седем млади жени. Делото беше отложено за понеделник сутринта.

Елеанор Лоус която защитава Менди, призна, че животът му във футбола е "свършил" в Обединеното кралство, но каза, че нито едно от твърденията на предполагаемите жертви не е надеждно. Г-жа Лоус говори пред журито в заключителната си реч, след като бяха предоставени повече от три месеца доказателства.

"Той не е от типа герои, които умишлено нараняват някого при каквито и да било обстоятелства", каза г-жа Лоус. "Ако не сте сигурни, че той е хищно чудовище, той има право на оправдателна присъда. Това е една дума срещу друга. Неговият живот, какъвто го е познавал, е свършил, във футбола, в Обединеното кралство – от тези обвинения той никога няма да избяга.

Г-жа Лоус настоя, че ще има "натиск" върху съдебните заседатели поради медийното внимание на случая. Тя вярва, че хората могат да се "включат" с позиция, но не са видяли доказателствата в съда. Тя призова съдебните заседатели да имат "кураж и убеденост", когато произнасят присъда.

Делото продължава.