Руският олигарх Роман Абрамович моли приятели от Холивуд да му дадат 1 милион долара, за да плати на персонала в Челси, разкрива Page Six. Банковите му сметки в САЩ и Великобритания са замразени и той отчаяно търси заеми от богати и влиятелни приятели. Абрамович споделил, че никога не е пропускал да даде заплатите на персонала си, които възлизат но 750 000 долара на седмица.
 
Източници твърдят, че сред потърсените от Абрамович били холивудският продуцент и режисьор Брет Ратнър,  както ​​и прочутото семейство Ротшилд. Въпреки че са добри приятели с руския олигарх, те не са се съгласили да му дадат пари заради заплахата от санкции, въпреки участието му в мирните преговори между Русия и Украйна.
 
Богатството на Абрамович се оценява на 14,3 милиарда долара (според Bloomberg). Иронията е, че Абрамович притежава поне четири яхти на обща стойност почти 1, 4 млрд. долара. Плюс обширно имение на Сейнт Бартс на стойност $700 милиона долара.
 
Една от най-големите яхти в света е негова - Eclipse на стойност 700 млн. долара. Другата яхта Solaris, която се оценява на $600 милиона, е малко по-малка, но доста по-модерна. И двете са акостирали в Турция, където властите не налагат санкции срещу Русия, но се говори, че са убежище за олигарсите и техните пари. Край Антигуа се намират други две яхти - Halo (40 блн. долара) и Garcon (20 млн. долара).