Трансферният прозорец затвори, а английският Скай Спортс направи класация на 10-те най-добри сделки през януари 2017 извън Висшата лига.

Ето и най-сериозните сделки подредени по номера:

10. Патрис Евра от Ювентус в Марсилия със свободен трансфер - Евра имаше възможност да се завърне във Висшата лига с екипа на Кристъл Палас, но бившият бранител на "червените дяволи" предпочете Марсилия.

9. Мартин Йодегаард от Реал Мадрид в Хееренвеен под наем - Норвежкият вундеркинд Йодегаард се присъедини към холандския Хееренвеен под наем, където ще се надява да му блесне невероятния талант.

8. Юлиан Дракслер от Волфсбург в ПСЖ за 34 милиона паунда - Дракслер отговори на спекулациите за негов трансфер в Арсенал с подпис във Франция и то не къде да е, а в ПСЖ, където започна и да бележи. Договорът му е 4,5 години, а в последните 18 месеца изкара при "вълците" в Германия.

7. Хесе - от ПСЖ в Лас Палмас под наем - Пристигането на Дракслер в ПСЖ ускори трансфера на испанеца в тима от Лас Палмас.

6. Александър Исак от АИК в Борусия Дортмунд - 17-годишният талант е считан за новия Златан Ибрахимович. Дортмундци изпревариха за този трансфер тим като Реал Мадрид, а сега на ход е младокът да покаже качествата си.

5. Симоне Дзадза от Ювентус във Валенсия под наем - Нападателят ще прекара втората част от сезона под наем при "прилепите". Валенсия ще разчита на него, за да успее да запази елитния си статут.

4. Райън Бабел - от Депортиво Ла Коруня в Бешикташ със свободен трансфер - Бившият играч на Ливърпул Бабел реализира 5 гола в 12 мача за Депортиво, но предпочете да продължи кариерата си в южната ни съседка и подписа договор за две години и половина.

3. Стеван Йоветич от Интер в Севиля под наем - Йоветич се събра с бившия си съотборник в Манчестър Сити Самир Насри в испанския клуб.

2. Холгер Бадщубер от Байерн в Шалке под наем - 27-годишният защитник, който имаше доста сериозни проблеми с контузии ще рестартира кариерата си в Шалке.

1. Дайо Упамекано от РБ Залцбург в РБ Лайпциг за 9 милиона паунда - 18-годишният бранител, който впечатли дори скаутите на Арсенал реши да продължи кариерата си в Бундеслигата и се присъедини към една от изненадите на сезона там, а именно избра РБ Лайпциг.