Скаутите на един от грандовете на английския футбол Ливърпул постоянно следят за перспективни млади футболисти, давайки им шанс за развитие в един от най-големите клубове в Англия.

Някой от тях като Рахийм Стърлинг станаха звезди, а други не сполучиха. Ето и част от най-големите разочарования сред тези, които трбваше и имаха възможност да се наложат.

1. Антони Льо Талек - закупен от Хавър през лятото на 2002 година за 2,5 милиона евро, 30 мача за Ливърпул, в момента играе за Орлеан в Лига 2 във Франция. През 2001 година помогна на Франция до 17 години да спечели Световното първенство и беше избран за №2 в турнира. Нито Жерар Улие, нито Рафаел Бенитес не знаеха какво да го правят и за 6 години игра под наем в Хавър, Сент Етиен, Съндърланд, Сошо и Льо Ман.

2. Флоран Синама-Понгол - Закупен от Хавър през лятото на 2003 година за 400 000 евро. С 60 мача за Ливърпуп. В момента играе за тайландския Чайнат Хорнбил, който играе във Висшата лига на страната. Понгол беше партньор на Антони Льо Талек в Хавър, както и помогна на тима на Франция да спечели титлата до 17 години на Световното през 2001 година като беше избран за №1 на турнира. Записа доста мачове, но единственото, с което може да се запомни от феновете на отбора е важния гол, който наниза на Олимпиакос в Шампионска лига през сезон 2004/2005 при успеха с 3:1, който прати Ливърпул напред в турнира.

3. Габриел Палета - закупен от Банфийлд през лятото на 2006 година за 2,7 милиона евро, 8 мача за Ливърпул, в момента е в Милан. Защитникът се присъедини от аржентинският Банфийлд и се очакваше той да се наложи сред титулярите на Бенитес, но почти не му беше даден шанс за изява. За 1 година изигра само 209 минути във Висшата лига. Подписа с Бока след едногодишен престой в Англия.

4. Даниел Пачеко - закупен от Барселона през лятото на 2007 година, изигра 17 мача, в момента играе за Хетафе. Залагаше на него, тъй като той е възпитаник на школата на Барселона - Ла Масия. Бързо се аклиматизира към футбола на Острова и заигра с успех за дубъла на Ливърпул, както и изкара успешен наем в Норич, което увеличи апетитите му, след като с "канарчетата" спечели промоция за Висшата лига през сезон 2010/2011. Но за съжаление не успя да се наложи в първия тим, което го накара да се прибере в родината си - Испания.

5. Даниел Уилсън - закупен от Рейнджърс през лятото на 2010 година за 2,75 милиона евро. За Ливърпул изигра 9 мача, в момента отново е в Рейнджърс. Титуляр за Рейнджърс на 17-годишна възраст, беше определян за един от най-перспективните централни защитници на Острова. С основна роля за привличането му беше Кени Далглиш, но той не съумя да се наложи на "Анфийлд". Даден му беше малък шанс и на непривична за него позиция - ляв защитник.

6. Сусо - закупен от Кадис през лятото на 2010 година за 60 000 евро. Записа 21 мача за Ливърпул, в момента играе за Милан.
Сусо избра Ливърпул заради Рафаел Бенитес, след като имаше варианти с Реал Мадрид и Барселона. Игра под наем в Алмерия. В първата половина на сезон 2014/2015 той изигра само 21 минути в турнира за Купата на Англия. През зимата на 2015 беше трансфериран в Милан, където загуби доста време с аклиматизацията си.

7. Себастиян Коатес - закупен от Насионал през лятото на 2011 година за 8 милиова евро. 24 мача за Ливърпул, играе в момента за Спортинг.
След великолепната игра за Уругвай през 2011 година на Копа Америка, той беше избран за най-добрият млад играч на турнира. В люта борба с Манчестър Сити в последните дни на летния трансферен прозорец, той се присъедини към Ливърпул през същата тази 2011 година. Не успя да се наложи и да разкрие пълния си потенциал в Ливърпул.

8. Тиаго Илори - Закупен от Спортинг през лятото на 2013 година за 7,5 милиона евро. Изигра само 3 срещи за отбора, в момента играе за Рединг.
Впечатли с представянето си в младежкия национален тим на Португалия. Юноша за Спортинг, през дебютния си сезон, независимо от платената висока трансферна сума, той не изигра нито един мач за първия тим на Ливърпул. След наеми в 3 различни клуба, той получи шанс за изява през януари 2016 с екипа на Ливърпул в турнир за Купата. В момента играе за Рединг в Чемпиъншип.

9. Луис Алберто - Закупен от Севиля през лятото на 2013 година за 8 милиона евро. 12 мача за Ливърпул, в момента играе за Лацио.
Преминал през Барселона, той се присъедини към Ливърпул от Севиля, където преимуществено игра за втория отбор. Брендън Роджърс го наложи като титуляр в началото на сезон 2013/2014, но след известно време той беше закотвен на резервната скамейка. В момента играе отлично за римския Лацио

10. Лазар Маркович - Закупен от португалския Бенфика през лятото на 2014 година за 25 милиона евро, до този момент с 34 мача.
След продажбата на Луис Суарес в Барселона джобовете на Ливърпул се изпълниха с пари. Част от тях бяха похарчени за привличането на Лазар Маркович от Бенфика след отлично проведен сезон в Португалия. Не успя да се наложи, тъй като Роджърс го използваше на непривична позиция. След наем в Хъл Сити, Маркович отново е в Ливърпул, но сърбинът няма почти никаква перспектива на "Анфийлд".