Супердрама съпроводи мача от втория кръг на Висшата лига между Саутхемптън и Уест Хем. В крайна сметка триумфираха „светците“ с 3:2, а зрителите на „Сейнт Мерис“ видяха какво ли не – пет гола, червен картон, две дузпи, греди, отменен гол, победа, дошла в добавеното време.

Маноло Габиадини откри за Саутхемптън в 11-ата минута. В 33-ата Марко Арнаутович направи огромна глупост, като в гръб атакува и удари с лакът в лицето Джак Стивънс и Уест Хем остана с човек по-малко.

Неприятностите за „чуковете“ продължиха с дузпата, превърната в гол от Душан Тадич за 2:0 в 38-ата минута.

Но после Чичарито показа своя голмайсторски нюх и с две добавки вкара два гола – първата след избиване в гредата на Форстър, а после пак след избиване на вратаря. С човек по-малко лондончани се върнаха в мача с попаденията на мексиканеца в 45-ата и 74-ата минута. „Светците“ удариха две греди, беше им отменен гол, но в добавеното време все пак триумфираха. Беше отсъдена нова дузпа, този път Чарли Остин пое отговорността да изпълни и в 93-ата минута донесе победата на своите с 3:2.

В мача Бърнли – Уест Бромич много интересно бе присъствието на Хал Робсън-Кану за гостите. Той се появи в игра в 63-ата минута, вкара в 71-ата за 0:1, в 83-ата бе изгонен, но все пак донесе победата на своите. Уест Бромич е с пълен актив от 6 точки, колкото има и лидерът Манчестър Юнайтед.

Екс-шампионите от Лестър спечелиха с 2:0 домакинството си срещу новака Брайтън, а головете вкараха още в 1-ата минута Шинджи Оказаки и в 54-ата Хари Магуайър.

Резултати, 2 кръг:

Суонси – Манчестър Юн 0:4

Борнемут – Уотфорд 0:2

Бърнли – Уест Бромич 0:1

Лестър – Брайтън 2:0

Ливърпул – Кристъл Палас 1:0

Саутхемптън – Уест Хем 3:2

Стоук - Арсенал от 19.30ч.