Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Уест Хем в двубой от 28-ия кръг на Премиършип игран на "Етихад". "Гражданите", доминираха през целия мач, но победния гол падна в 59-ата минута от дузпа, която беше реализирана от Серхио Агуеро.

Още в 4-ата минута на срещата Марез имаше възможност да открие резултата, но не сполучи. В следващата минута отличен удар на Давид Силва нацели гредата, но топката така и не влезе в мрежата на Фабиански. Сити започна устремно мача. В 6-ата минута Де Брюин имаше възможност да открие, но не съумя да се разпише. 

Постепенно Уест Хем се окопити и на свой ред опита атаки към вратата на Едерсон. Манчестър Сити продължи да тормози защитата на съперника, но гол не падаше. "Чуковете" се справяха с всяка атака към вратата на Фабиански.

В 26-ата минута Серхио Агуеро пропусна да се разпише, но тимът спечели корнер, след изпълнението му не последва опасност за вратата на гостите. Николас Отаменди ксъщо не сполучи да матира вратаря на "чуковете" в 33-ата минута, а в края на полувремето отправените удари към вратата на Фабиански бяха 11, а Уест Хем нямаха точен удар. Статистиката обаче не играе, резултатът се запази 0:0 до почивката.
 

БГНЕС
8 снимки

Манчестър Сити откри резултата с попадение на Серхио Агуеро, който се разписа от дузпа в 59-ата минута от дузпа. В последните 3 домакинства аржентинецът има 7 гола с екипа на "гражданите".

Шест минути след гола Стърлинг и Силва пропуснаха да направят резултата 2:0, Фабиански показа невероятен рефлекс. В 67-ата минута Агуеро също пропусна от изгодна позиция, Сити спечели само корнер.

Серхио Агуеро пусна отличен пас към Стърлинг в 78-ата минута, но ударът на последния не намери целта. Пет минути по-късно Фредерикс от Уест Хем опита да затрудни Едерсон, но не сполучи.

В крайна сметка Сити спечели с 1:0 и продължава гонитбата с Ливърпул, като има 68 точки и изостава с 1 от лидера Ливърпул, който спечели с 5:0 у дома срещу Уотфорд. Уест Хем е на 10-ото място с 36 точки.

Манчестър Сити - Уест Хем 1:0

голмайстор:
1:0 Серхио Агуеро (59-дузпа)

Ето и съставите на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Компани, Отаменди, Зинченко, Де Брюин, Гюндоган, Силва, Марез, Агуеро, Сане

Уест Хем: Фабиански, Джонсън, Огбона, Диоп, Фредерикс, Обианг, Райс, Антонио, Насри, Андерсон, Керъл