Само осем кръга изминаха в Премиършип, но вече надбягването за титлата изглежда да е само с един кон. Шампионът от миналия сезон Манчестър Сити допусна поредна грешка и вече изостава с осем точки от лидера Ливърпул. 

"Гражданите" допуснаха неочакван домакински срив срещу Уулвърхемптън и загубиха с 0:2. Това ги отдалечи на обезсърчаваща разлика от миналогодишния им съперник, който не просто води в класирането, но е безгрешен след осем кръга. 

Развръзката в този мач дойде в последните минути. Големият герой беше Адама Траоре, който наниза и двете попадения, за да хвърли голямата бомба в кръга. Така "гражданите" допуснаха втора загуба през кампанията, както и първа на свой терен, с което повдигат все повече въпросителни с представянето си. 

Мачът започна двуостро, като в началото шансовете бяха за "вълците". Още в 6-та минута Патрик Кутроне се озова на хубава позиция, но изстрелът му мина на сантиметри встрани от гредата. Изненадващият натиск на гостите продължи и след това. 

Раул Хименес в 19-та минута беше близо до попадението, но ударът му беше блокиран, а при добавката Кутроне не успя да добави в мрежата. Три минути след това играчите на Уулвс имаха и нов шанс, но двата удара на Раул Хименес бяха спрени от вратаря. 

Първата възможност за Сити дойде едва в 33-та минута. Тогава Рахийм Стърлинг стреля мощно от границата на наказателното поле, но Руи Патрисио прояви невероятната си класа и спаси. Давид Силва и Илкай Гюндоган не успяха да се разпишат за домакините до края на полувремето и то дойде при нулево равенство. 

През втората част шампионите уж овладяха инициативата, но така и не успяха да материализират натиска си. Най-доброто положение за тях дойде в 67-та минута, когато Давид Силва стреля невероятно от пряк свободен удар, но гредата го спря. Веднага след това испанецът пропиля още един шанс и обезсърчи тима си. 

Четвърт час преди края Бернардо Силва имаше изгодна възможност да открие за "гражданите", но силният му удар от точката на дузпата се отклони от негов съотборник и не се озова в мрежата. И малко след това дойде леденият душ за домакините. 

В 80-та минута Раул Хименес направи страхотен 60-метров пробив след една открадната топка, преодоля малкото останали защитници на съперника и пусна на Адама Траоре сам срещу вратаря, който просто нямаше как да пропусне - 1:0. 

Тази развръзка накара Сити да тръгне мощно напред. В 85-та минута Габриел Жезус беше близо до попадението, след като се озова на изгодна позиция в наказателното поле, но предпочете да проси дузпа, която не получи и всичко беше опропастено. 

В 93-та минута Серхио Агуеро пропусна пореден шанс и всичко свърши за Сити. И за да бъде подпечатано всичко това, "вълците" стигнаха и до втори гол в 94-та минута, когато при поредната убийствена контра Адама Траоре се измъкна и с прекрасен удар препарира за втори път Едерсон и заби последния пирон в ковчега на шампиона в този мач. 

След тази развръзка "гражданите" остават втори само с 16 точки, на цели осем зад лидера Ливърпул и само на една пред най-близкия си преследвач Арсенал. Уулвърхемптън записа едва втората си победа този сезон и втора поредна изобщо, с което събра 10 точки, но е едва 11-и.