Манчестър Сити взе важна победа в преследването на местата в зона Шампионска лига, без да се напряга особено. Момчетата на Хосеп Гуардиола победиха с 3:1 у дома борещия се за оцеляване Хъл Сити и записаха важни три точки в актива си. 

Автогол на Ахмед Елмохамади даде аванс на "гражданите" преди почивката, а след нея Серхио Агуеро и Фабиан Делф изковаха успеха за домакините. В края Андреа Ранокия сам намали, за да оформи крайния резултат, но това беше всичко позитивно за книжните в този мач "тигри". 

Още с началото на тази битка Сити овладя инициативата, но натискът не се изразяваше в създаването на множество чисти положения. Фабиан Делф и Яя Туре от пряк свободен удар изпуснаха най-добрите ситуации за "гражданите". 

Но те все пак стигнаха до своето сравнително рано. В 31-та минута Давид Силва намери перфектно Хесус Навас в наказателното поле и той центрира успоредно на голлинията. Там неориентираният Ахмед Елмохамади прати топката в собствената си мрежа с глава - 1:0 за домакините. 

При този резултат дойде и почивката, а веднага след нея всичко на практика свърши като интрига. В 48-та минута Рахийм Стърлинг направи страхотен пробив и преодоля няколко защитници, а центрирането му беше отбито на крака на непокрития Серхио Агуеро около границата на наказателното поле. И от там аржентинецът не сбърка - 2:0. 

Всичко окончателно приключи в 64-та минута. Тогава отново Стърлинг имаше голяма заслуга за попадението, след като намери Фабиан Делф на страхотна позиция пред наказателното поле и ударът на англичанина от там беше безпощаден - 3:0. 

Това на практика предопредели крайния изход на двубоя и до края "гражданите" намалиха драстично темпото. Те допуснаха и едно попадение в мрежата си, когато в 85-та минута Шон Малоуни намери перфектно Андреа Ранокия и той с прекрасно изпълнение оформи крайния резултат. А той беше 3:1 за Сити. 

С този успех момчетата на Хосеп Гуардиола събраха 61 точки на третата позиция, докато Хъл Сити остава точно над чертата на изпадащите със своите 30 точки, само с две повече над Суонси. 

Всички резултати от ранните мачове в събота в Премиършип: 

Тотнъм - Уотфорд 4:0

Манчестър Сити - Хъл Сити 3:1

Мидълзбро - Бърнли 0:0

Стоук Сити - Ливърпул 1:2

Уест Бромич - Саутхемптън 0:1

Уест Хем - Суонси 1:0