Тотнъм не отпуска хватката около лидера във Висшата лига Челси и победи Уотфорд с категоричното 4:0 в първия мач от 32-ия кръг на английското първенство. Хьон-Мин Сон се отчете с два гола, а по един добавиха Деле Али и Ерик Дайър за 6-ата поредна победа на лондончани в шампионата.

Така поне временно „шпорите“ събраха 68 точки и се доближиха само на 4 от Челси, който гостува срещу Борнемут този кръг. Уотфорд от своя страна прекъсна серия от 2 поредни успеха, като остава 10-и с 37 пункта.

„Уайт Харт Лейн“ нямаше търпение за бърз гол във вратата на гостите и Винсънт Янсен можеше да го осигури при повече концентрация в 9-ата минута. Холандецът бе изведен абсолютно сам срещу вратаря Еурелио Гомеш и реши да стреля по тревата в търсене на долния десен ъгъл. Изстрелът не беше достатъчно добър и бразилският страж отрази с крак.

В 19-ата минута Янсен почти си докара освирквания с още по-брутален пропуск. Десният бранител Киърън Трипиър направи добро включване в наказателното поле, където получи страхотно дълго подаване от Ерик Дайър. Защитникът веднага центрира успоредно през купа от тела, елиминирайки и вратаря. Топката летеше към останалия непокрит на около метра от вратата Янсен, който обаче не можа да прецени как да отиграе и в крайна сметка я изпрати в напречната греда.

Деле Али беше човекът, който потуши нарасналото напрежение с невероятно красив гол в 33-ата минута. Англичанинът получи от Хьон-Мин Сон пред наказателното поле и от около 23-24 метра по диагонала нанесе безкрайно прецизен фалцов шут, който влетя точно до лявата греда – 1:0.

Дембеле почти остана без фланелка

Само 6 минути по-късно Тотнъм удвои аванса си. Сон беше в основата на ситуацията, като получи отляво и тръгна на пробив в наказателното поле. Кореецът опита шут към вратата, който беше блокиран, а отскочилата топка попадна право у Дайър около дъгата. Опорният халф посрещна кълбото с мощен изстрел, който почти скъса мрежата – 2:0.

Преднината на домакините стана класическа минута преди паузата. Тогава Ериксен намери Сон, който напредна през центъра и матира Гомеш със страхотен изстрел от 22-23 метра – 3:0.

Макар вече да нямаше никакво съмнение в чия полза щеше да завърши мача, Тотнъм уби интригата рано-рано през второто полувреме с нов гол. В 55-ата минута Трипиър проби отново по десния фланг и центрира към далечната греда, където Сон беше оставен непокрит и с шут в близкия ъгъл матира Гомеш за втори път в мача – 4:0.

До края в игра се появи контузения доскоро Хари Кейн, а пък Сон пропусна две невероятни ситуации да оформи хеттрик. В 81-ата минута Кейн и корееца излязоха сами срещу един бранител на Уотфорд, а англичанинът действа неегоистично и подаде към съотборника си, който беше на далеч по-чиста позиция. Сон не се забави и шутира от десетина метра, като изпрати кълбото на сантиметри покрай левия стълб.

Три минути по-късно азиатецът разтресе и напречната греда, след като нанесе красиво воле от вътрешността на наказателното поле. Гомеш остана на място при шута, който за негов късмет отскочи то рамката на вратата.

Вече в продължението на мача "шпорите" удариха за трети път гредата, като този път Хари Кейн нацели напречната след страхотен изстрел от пряк свободен удар.