Преждевременният рестарт на сезона във Висшата лига може да коства животи, предупреди изпълнителният директор на Брайтън енд Хоув Албиън Пол Барбър. 
 
Ръководството на Висшата лига планира да поднови кампанията в средата на юни, като идеята е оставащите мачове да се изиграят на неутрални терени, за да се избегне струпването на фенове пред стадиона. Именно това предложение не се харесва на отборите, замесени в битка за оцеляване, като Брайтън, Уотфорд и Астън Вила вече ясно изразиха несъгласието си. Сега от Брайтън стигат дори по-далеч, като предупреждават, че планът на Висшата лига е твърде опасен.
 
"Трябва да внимаваме да не направим някоя грешка, защото ако го направим, това може да коства животи. А ние не можем да си позволим това", коментира Барбър. 
 
Опозицията на клубовете от дъното на класирането може да доведе до провал на рестартирането на Висшата лига. За да бъде подновен сезона трябва поне 14 от 20-те клуба да се съгласят на идеята за неутрални стадиони, а ако това не се случи, то правителството на Великобритания може да не позволи доиграването на сезона на стадионите на отборите. По този начин може да се окаже, че сезонът няма как да бъде довършен.
 
От ръководството на Висшата лига обаче заплашиха последните три отбора в класирането, че при подобен вариант те директно ще изпаднат в Чемпиъншип, без да имат шанс да се борят за оцеляването си. /БГНЕС