На 29 години Трой Дийни е един от стълбовете в отбора на Уотфорд. Всъщност той е един от тримата играчи, които носят капитанската лента в отбора, а през изминалия сезон отбеляза 6 гола в 31 мача. Той имаше решаваща роля, за да запазят „стършелите“ своето място във Висшата лига за трета поредна година, но имаше време, когато не всичко беше розово за него.

В една студена февруарска нощ през 2012 година, тогавашният нападател на Уотфорд (по това време в Чемпиъншип) прекалява с употребата на алкохол, а след това участва в улична свада до нощен клуб. Случилото се в крайна сметка ще промени живота му. Той наритва здраво студени след скандал. Единият едва оцеля от ритниците и юмруците в главата.

Но както казват, нещастията никога не идват сами. И това не е изключение и в живота на Дийни. Малко, след като получава новината, че ще влезе в затвора, неговият втори баща умира след продължително заболяване. Биологичният баща на Дийни, който прекарва дълги периоди в затвора, го напуска като малък.

За щастие на Дийни, покаянието и доброто му поведение му помагат да съкрати присъдата си от десет на три месеца. И въпреки неговата безотговорност, Уотфорд реши да му даде втори шанс. Той вкара 19 гола в 40 мача при повторното си завръщане към спорта.

Той продължи да се усъвършенства и се превърна в решаващ играч за „стършелите“ в годината на тяхната промоция във Висшата лига (2014/15), когато отбеляза 21 гола в 42 мача.

„Влизането в затвора бе най-доброто нещо, което ми се случи“, призна Дийни в интервю за „Daily Mail“, в което също така отбелязва, че е променил отношението си зад решетките.

Днес е нов човек - пример за останалите в отбора и обединителна фигура.