24-и март ще остане паметна в съзнанието на всички фенове на Тотнъм Хотспър. На тази дата през 2019-а година се проведе първото футболно събитие на новия стадион на лондонския тим, като това стана 679 дни, след като Тотнъм изигра последния си мач на стария "Уайт Харт Лейн". Юношите на „шпорите” до 18 години надвиха Саутхемптън с 3:1 пред погледа на повече от 30 хиляди зрители.

Първият официален мач на представителния тим на Тотнъм Хотспър ще се играе на 3-и април при домакинството на Кристъл Палас. Преди лондонското дерби обаче ще се проведе втори тестов двубой, който ще срещне легендите на Интер и тези на Тотнъм. Първоначалните планове бяха, че арената трябваше да бъде открита при домакинството на Ливърпул през миналия септември, но ремонтните дейности се забавиха досега.

Докато се проточи цялото чакане мнозина хора се присмиваха на феновете на Тотнъм, но крайният продукт със сигурност си струва. Стадионът, струващ 1 милиард паунда, ще побира 62,062 зрители и може да се похвали като първото разделително подвижно футболно игрище, като на него спокойно могат да се провеждат срещи от американската НФЛ.

Дебютният гол на новата арена пък бе дело на ДжейНийл Бенет, който с прелестен удар порази вратата на малките „светци”.

На почивката на мача на юношите пък на терена излезе мениджърът на клуба Маурисио Почетино, който прочувствено поздрави феновете по трибуните, поздравявайки президента Даниел Леви. Аржентинският спец също така сподели, че се надява, че преместването на стадиона на отбора може да даде нужен импулс, за да може да бъде отстранен отбора на Манчестър Сити в Шампионската лига.

Новият стадион носи здраво кожодерство за феновете на Тотнъм