В Манчестър Сити вярват, че Арсенал е основният виновник за забраната за участие в ШЛ, която получиха "гражданите" преди два месеца. През януари Сити бе ударен с 2-годишен бан за участие в ШЛ заради нарушаване на правилата на УЕФА за финансов феърплей. Освен забраната, клубът бе наказан и с изплащане на глоба в размер на 25 милиона паунда.

Преди дни се появи информация, според която "небесносините" набеждават Ливърпул за подобно действие, но според английския "The mirror" в Сити разполагат с "информация от надежден източник", от която става ясно, че "топчиите" стоят зад наказанието. 

От Арсенал отказаха да коментират темата, но са готови да докажат, че информацията е невярна, ако клубът от "Етихад" се свърже директно с тях по въпроса. 

"Гражданите" настояват, че предложението е подкрепено от други клубове във Висшата лига, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм, Лестър, Уулвърхемптън и Бърнли. 

Сити се възползва от правото да обжалва решението на Арбитражния спортен съд, но заради глобалната криза с коронавируса е малко вероятно да се изслушат всички доказателства по делото. В резултат на това, от клуба може да поискат забраната да бъде отменена и да се състезават в ШЛ през следващата кампания.