Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви при официалното си представяне, че счита „червените дяволи“ за един от най-големите клубове в света.

Треньорът пристигна на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън в сряда и стартира нова страница от своята кариера. Още на следващия ден, в четвъртък, бе изправен пред местните медии.

„Когато бях в Китай, а наскоро в Бразилия, всеки пита за Манчестър Юнайтед. Целият свят говори за Манчестър Юнайтед. Това е разликата. Има много очаквания, но и предизвикателството е по-голямо точно затова“, коментира наставникът.

Треньорът не спря със суперлативите си към новия си тим, мотивирайки се защо е приел да пристигне на „Олд Трафорд“.

„Тренирах Барселона, които са номер 1 в Испания. Тренирах Аякс, които са номер 1 в Холандия и Байерн Мюнхен, които са най-големият тим в Германия. Сега аз съм в най-големия клуб в Англия“, допълни Ван Гаал.

Специалистът обаче се опита да отклони въпросите за прогнози, свързани с представянето на „червените дяволи“ през следващия сезон. Холандецът обаче бе категоричен, че ще даде всичко от себе си и ще се опита да наложи своята философия.