Ливърпул официално обяви своя приятелски мач срещу австралийския ФК Сидни. Срещата реално ще бъде последна за „червените“ през сезон 2016/2017.

Двубоят трябва да се състои на 24 май, а мястото ще бъде „Ей Ен Зет Стейдиъм“. По този повод мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп дори пусна специално обръщение. „Искаме да бъдете там. Всички ми казват на колко страстна подкрепа се радва Ливърпул в Австралия. Нямам търпение да го видя сам. Сидни, идваме. Гответе се“, сподели германският специалист.

Така краят на сезона ще бъде малко по-натоварен за „червените“ откъм пътувания. Причината е, че на 21 май те посрещат Мидълзбро у дома в последния кръг от Висшата лига.

Изключително кратък ще бъде периодът, в който феновете ще могат да набавят билети за приятелския мач срещу ФК Сидни. За огромния брой „червени“ фенове в островната държава говори достатъчно фактът, че за срещата между легенди на мърсисайдци и такива на австралийския национален отбор през януари на същия стадион се събраха 40 хиляди души.

Говори се също така, че прекратилият футболна кариера Стивън Джерард ще бъде специален гост на сблъсъка.