Английската футболна лига се е съгласила да дискутира възможността дали е възможно Бери да се завърне в местните шампионати, след като отборът бе изваден през миналата седмица. Отборът загуби своето място в Лига 1, след като консорциумът – C&N Sporting Risk, не успя да оформи сделката за закупуването и тимът бе отстранен.

Мъката на един футболен клуб

Исканията обаче са, че отборът иска отново да бъде в Лига 2 за следващия сезон. В изявлението си към EFL, публикувано във вторник, се казва, че организацията ще се консултира с останалите 71 клуба през идните седмици за бъдещето на Бери.

Уникално! Стотици фенове на Бъри грабнаха метли и лопати

До момента такова нещо в историята на английския футбол не се е случвал и да се завърне в дадено ниво чрез декларация. Именно това поставя сложната ситуация с въпросителни за справедливост, както и бъдещи финансови последици. Собственикът Стийв Дейл настояваше за получаването на 7 милиона паунда за закупуването на отбора, които така и така не бяха платени в крайна сметка.

Същевременно обаче местната полиция е получила доклад, който съобщава, че клубът е участвал във финансова измама. „На 18-и юни 2019-а година полицията в Манчестър получи информация за измама, свързана с футболен клуб Бери. Не са извършвани арести и разследванията продължават”, коментираха от Greater Manchester Police.