Отборите на Кристъл Палас и Брентфорд разделиха по една точка, след като завършиха при резултат 1:1 в мач от петия кръг на Висшата лига. За домакините бе точен Уилфред Заха в 59-та минута, а Йоан Уиса върна равенството за "пчеличките" в 88-та минута.


Брентфорд започна силно първото полувреме, като в 4-та минута и 5-та минута те създадоха опасности пред вратата на Кристъл Палас. Тези ситуации не бяха чисти възможности за попадения, но бяха добър знак за гостите.

Двубоят вървеше много равностойно, до 16-та минута, когато дойде най-доброто положение в мача и то бе пред Eберечи Езе от Кристъл Палас. Той изпрати плътен и силен удар към вратата на Давид Рая, но топката прелетя опасно близо до гредата.

Докрая на първото полувреме лондонския клуб продължи да създава интересни неща в атакуващ план, като удари на Заха бяха блокирани от защитници на гостите и в 34-та минута и в 43-та минута.Котдивоарецът дори се оказа на земята при една от добрите атаки на Палас, и въпреки претенциите на тима, съдията дори не се замисли за дузпа.

Второто полувреме на мача продължи тенденцията - Кристъл Палас да води темпото на играта. Усилията на играчите на Патрик Виейра дадоха резултат в 59-та минута, когато Заха получи пас от Дукуре и бързо насочи топката към вратата от ръба на наказателното поле. Ударът му попадна в горния десен ъгъл, като не остави никакви шансове на вратаря - 1:0.

Бен Ми имаше отлична възможност да върне гола за Брентфорд, но изпрати топката встрани от вратата, след като това бе най-чистата възможност за "пчеличките" през второто полувреме, дошла в 79-та минута. 

В 88-та минута, след високо подаване от Витали Жанелт, Йоан Уиса насочи топката с глава - право във вратата на Гуаита. Радостта за гостите се забави, тъй като реферът прегледа ситуацията, след консултация с ВАР за потенциална засада. Положението бе чисто и голът зачетен - 1:1.