Бившият английски национал Питър Крауч направи сензационно признание, че преди години той и съпругата му – моделът Аби Кланси са били на косъм от смъртта. В автобиографичната си книга „Аз, Роботът: Как да бъдеш футболист”, бившият нападател разкрива, че през 2009 година романтично пътуване с лодка до Сардиния се превръща във „филм на ужасите”.

СНИМКИ НА АБИ КЛАНСИ ВИЖТЕ ТУК!

„Бях наел малка моторна лодка за двама ни. Пуснах котва близо до Порто Черо, за да се полюбуваме на слънчевите лъчи. Тъкмо бяхме отворили шампанското и се бяхме излегнали на палубата, когато внезапно осъзнах, че времето се влошава. Веднага се опитах да вдигна котвата, но тя се беше оплела в нещо. Опитах да тръгнем обратно, но отново нищо не се случи. В този момент ни обзе паника. Вятърът блъскаше вълните в лодката, която се въртеше във всякакви посоки и към брега, който бе от големи назъбени скали”, спомня си Крауч.

Развръзката идва няколко минути по-късно, когато в момент на отчаяние футболистът грабва тирбушон и започва да разкъсва с него въжето на котвата и успява да освободи лодката.