Докато целият свят е обхванат от пандемията от коронавирус, замръзването на футбола ще позволи на Жозе Моуриньо да поправи "счупения" Тотнъм. Португалският специалист доказа положителното си влияние върху "шпорите" с оглед на представянето им под негово ръководство, но контузиите са нещо, което не зависи от Моу. 

И ако пандемията задушавава световния футбол, то Моуриньо има време да си поеме глътка въздух. Тимът бе изхвърлен от Шампионската лига след поражение с 0:3 от РБ Лайпциг в една от последните играли се изобщо срещи в Европа.

66 снимки

57-годишният специалист разполагаше само с 3 дни, за да опознае отбора и неговите качества, преди да го изведе за първи път в двубоя срещу Уест Хем. Настоящата пауза ще бъде чудесна възможност за португалеца да наложи окончателно своята философия в клуба и да поеме ръководството. 

Контузените футболисти, които не са никак малко, ще получат шанс за по-ранно възстановяване. Звездата на клуба, Хари Кейн, призна, че се чувства все по-добре, тренира по план, като дори успокои, че му остават не повече от 3 седмици до пълно възстановяване. Това означава, че при евентуално подновяване на сезона, англичанинът ще бъде в състояние да помогне на съотборниците си поне в последните 3-4 шампионатни срещи. 

Хюн Мин-Сон, който също е контузен, в момента се намира в родината си - Южна Корея, и продължава тренировките по индивидуална програма. 

Дори Стивън Бергвайн, който се контузи в последния мач на "шпорите" преди паузата, също може да бъде опция при подновяването. Футболистът сподели, че ще бъде на разпложение, ако сезонът бъде подновен през май или юни. 

"Вече мога да ходя. Първоначално мислих, че е доста сериозно, защото ме болеше изключително много. Дори не можех да спя."

Идеята за завръщането на изброените три опции в отбраната на Тотнъм автоматично засилва състава на "шпорите", който все още не се е отказал от битката за четвъртото място. Засега Тотнъм се намира на 8-а позиция - на 7 точки зад четвъртия в класирането - Челси.