Шампионите от Лестър измъкнаха точка при гостуването си на Стоук Сити в 17-я кръг на Висшата лига, завършвайки 2:2. Гостите играха с 10 човека от 28-ата минута на срещата и трябваше да наваксат два гола пасив. „Лисиците“ вече втори двубой не стигат до трите точки във Висшата лига, а от осем мача имат само един успех и остават без победа като гост.

Точката, която взеха при гостуването си на Стоук Сити им донесе 15-ото място с общо 17 в актива.

Тимът на Стоук Сити пък трети двубой не може да стигне до победа и заема 11-ата позиция с 21 точки към момента.

Двубоят не започна добре за гостите, които останаха с 10 човека още в 28-ата минута на мача. Джейми Варди получи директен червен картон за грубо нарушение и остави „лисиците“ с човек по-малко.

Домакините опитаха да се възползват от преимуществото си на терена и попадението бе въпрос на време. В 38-ата минута Дани Симпсън игра с ръка в наказателното и реферът Крейг Поусън отново си навлече гнева на феновете на Лестър, отсъждайки дузпа. Боян Къркич бе точен при изпълнението и Стоук Сити поведе с 1:0 в 39-ата минута.

„Лисиците“ всъщност завършиха мача с общо шест жълти картона и един червен.

В добавеното време на първото полувреме домакините покачиха на 2:0. Джо Алън реализира за Стоук Сити в третата минута на продължението на първата част.

Макар и с 10 човека Лестър успя да намали на 1:2 през второто полувреме. Леонардо Улоа вкара с глава с чудесен удар в 75-ата минута.

Боян Къркич пробва мерника си в 80-ата минута, но защитник на „лисиците“ застана на пътя на топката.

Гостите все пак стигнаха до ценната точка с попадение за 2:2 на Даниел Амарти в 88-ата минута на двубоя. Амарти надскочи бранителите на Стоук и засече пас от Кристиан Фуч, вкарвайки изравнителния гол.

Лестър не бе далеч и от пълен обрат, след като във втората минута на добавеното време на мача Ахмед Муса стреля силно в наказателното поле, но прати топката вляво от вратата.