Доброто представяне на Борнемут у дома продължава и "черешките" вече са в първата половина на таблицата на Висшата лига, след победа над шампиона Лестър с 1:0.

На "Виталити стейдиъм", един гол стигна на Борнемут, за да вземе три точки от срещата на старта на 16-тия кръг от Премиършип.

Пропадането на Лестър пък не спира, и след не особено приятния жребий в Шампионската лига, пратил ги на Севиля, сега тимът регистрира трета загуба от последните си четири срещи във всички турнири.

"Лисиците" имат един-единствен успех в последните си седем срещи за първенство, а от осем гостувания насам в Премиършип има спечелена точно 1 точка.

Лестър вече е 14-ти в класирането, като до края на кръга може да падне и до 16-та позиция.

Борнемут се изкачи до осмото място, и има 21 точки в актива си.

Попадението в лишения от чисти голови ситуации двубой падна в 34-та минута, когато Марк Пю се разписа, след грешка на защитата на гостите.

"Лисиците" оставиха Адам Смит да напредне отдясно, след като се откъсна на ръба на засадата, да върне почти от аутлинията и да намери Беник Афобе.

Афобе шутира, но Цилер се намеси страхотно и изби, само за да прати топката в Пю, чийто удар вече бе точен.

Лестър проспа първото полувреме, в което само Джейми Варди имаше едно по-интересно положение в началото на двубоя.

След почивката обаче шампионите се вдигнаха и тотално натиснаха съперника, но чисти ситуации липсваха.

Адам Смит пропусна да удвои аванса на домакините в първите минути след почивката, но след това "лисиците" започнаха да пресират.

Робърт Хут имаше един отличен удар с глава, преминал на сантиметри от вратата, а Артур Боруц имаше ключова изява, за да запази преднината на Борнемут в добавеното време, след като Леонардо Улоа остана на добра позиция в наказателното поле.