Снощи Ливърпул се класира за 1/8-финалите в турнира за ФА Къп след минимлна победа с 1:0 над третодивизионния Шроузбъри Таун. Уловката бе, ме „червените“ играха с младежкия си състава, а основните играчи на тима бяха пуснати в почивка тази седмица и се възползваха максимално.

Вратарят Алисон е в Рио де Жанейро, Роберто Фирмино и Фабиньо на Малдивите, Джорджиньо Вайналдум в Дубай, а Трент Александър-Арнолд в Маями.

Вторият капитан на „мърсисайдци“ Джеймс Милнър обаче реши да остане в мразовития Ливърпул, като покрепяше младите таланти на клуба от скамейката. 34-годишният халф не само се появи да гледа мача, а даже и тренира с отбора преди срещата. Англичанинът също така говори с играчите преди двубоя и им даваше съвети по време на мача.

Мениджърът на отбора до 23 години Нийл Критчли, който ръководи отбора в мача за Купата, разказа повече за действията на Милнър:

"Той тренира с нас в деня преди мача. Попита дали може да дойде за двубоя. Разбира се, че му казах, че може. Показа изключително уважение да попита. Говори с момчетата в съблекалнята. Даваше съвети по време на мача. Подкрепяше отбора през цялото време", заяви щастливият Критчли след успеха във вторник вечерта.