41-годишният Франк Лампард проведе първата си пресконференция като мениджър на Челси.

Лампард бе назначен официално начело на английския гранд по-рано днес и следобед застана пред медиите.

Той призна, че не смята да иска съвети от някои от големите имена, които са били негови треньори по време на състезателната му кариера като футболист в Челси.

„Не съм говорил с никой от тях и не планирам да им се обаждам”, заяви Франк Лампард.

„Наясно съм с какво огромно нещо се захващам. Играл съм тук достатъчно дълго и напрежението беше сериозно. Клуб като Челси има големи очаквания и стандарти, които трябва да се поддържат година след година. Реалист съм и разбирам какво иска клубът от мен. Точно това ще се опитам да направя”, коментира англичанинът.

„Ще опитам да развивам млади играчи. Мисля, че това е много важно. В същото време обаче искам да работя с опитни футболисти. Искам играчи, които независимо дали са на 18 или 32 години, да чувстват, че Челси е техният клуб”, добави още Лампард.

„Изцяло вярвам в себе си. Обичам този клуб и искам да направя всичко възможно за Челси”, заяви новият старши треньор на лондонския гранд.

„Напускането на Еден Азар? Имаме много талантливи млади играчи. Разбира се, загубихме страхотен футболист, но трябва да оценим тези, които са в клуба. Канте е един от най-големите полузащитници в света, моята задача е да намеря подходяща позиция и роля за него”, каза още Франк Лампард.

Официално: Голямото завръщане на Лампард в Челси

Франк Лампард не е "скъп треньор"