Франк Лампард официално се завърна в Челси. 5 години, след като напусна клуба като футболист, той вече е мениджър на лондончани.

Официалният сайт на „сините” обяви новината със съобщение, в което пише, че един от най-големите играчи в историята на клуба, се е завърнал на „Стамфорд бридж”.

Франк Лампард е подписал договор за 3 години.

Директорът на Челси Марина Грановская сподели след представянето: „За мен е голямо удоволствие, че мога да приветствам Франк в Челси като старши треньор. Франк притежава фантастични познания и разбирания за клуба, а през изминалия сезон показа, че е един от най-талантливите млади треньори.”

„Изключително съм горд да се върна в Челси като мениджър. Всеки знае колко е голяма любовта ми към този клуб, както и историята, която споделяме заедно, но моят фокус сега е работата за предстоящия сезон. Тук съм, за да работя много усилено, да донеса по-нататъшни успехи на отбора и нямам търпение да започна”, сподели 41-годишния Франк Лампард.

Според медиите в Англия, специалистът ще получава по 5,5 милиона паунда на сезон.

В сайта на лондончани написаха кратко и ясно: "Добре дошъл у дома, Франк!"

Франк Лампард застава на поста след напускането на Маурицио Сари, който води Челси в продължение на година. Той има 13 години зад гърба си като футболист със синия екип, в които записа 648 мача и спечели 11 трофея.

Очаква се още утре новият мениджър да изведе футболистите за тренировка.

Лампард ще има задачата да изгради нов Челси и да залага на все повече играчи от школата на клуба. Той ще работи редом до бившия си съотборник в клуба Петер Чех, който прекрати кариерата си в края на миналия сезон и бе назначен за технически директор.

Помощник на Лампард ще бъде досегашният му такъв в Дарби - Джоди Морис, а кондиционен треньор Крис Джоунс. Очаква се в неговия щаб да влязат още Еди Нютън и Джо Едуардс - и двамата част от академията на клуба.