Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се описа като „войн”, стартирайки всеки мач с подобна нагласа. Португалският национал се включи страхотно за английския клуб след януарския си трансфер и бе избран за „Играч на месец февруари” вече. Плеймейкърът спомогна на новия си отбор да запише серия от 11 мача без загуба във всички надпревари преди сезонът да бъде спрян заради пандемията от коронавирус.

25-годишният Фернандеш вярва, че именно този дух спомага на отбора да върви напред. „Описвам се като войн, защото за мен всеки мач е битка. Трябва да излезеш на терена с мисълта, че трябва да победиш съперника – с целия респект, защото трябва да уважаваш опонента, но трябва да го надделееш. Ако не победиш, той ще те бие. Не ме интересува дали играя срещу приятел във Висшата лига, защото имам много такива. В този момент той ми е най-големият враг”, акцентира Фернандеш пред сайта на Юнайтед.

Играчът призна, че черпи вдъхновение с играта си от легендата на Барселона и Испания Андрес Иниеста. „Гледах винаги Иниеста, защото той е нещо средно между „осмица” и „десетка”. Аз също съм някакъв микс между двете позиции. Тези играчи искат да имат топката и да рискуват, а Иниеста бе един от най-добрите в света в това отношение. За мен е впечатляващо как той не спечели Златната топка след всичко, което спечели – трудно ми е да го разбера”, каза още Бруно Фернандеш.