Един от главният архитекти, стоящи зад новия стадион на Евертън, разкри планове да бъде копирана прочутата "Жълта стена" на Борусия Дортмунд.

Американският архитект Дан Мейс се срещна с фенове на Евертън в понеделник вечер с цел да им даде подробности за плановете, свързани с новото съоражение на "Брамли-Муур Док".

Той се срещна с привържениците в църква "Сейт Люк", което е близо до настоящия стадион на Евертън "Гудисън Парк".

"Планираме да създадем много голяма домакинска трибуна на южната страна на стадиона, която ще е подобна на 'жълтата стена' на Дортмунд", сподели той.

"В зависимост от финалния капацитет на стадиона, трибуната ще бъде за 12-15 хиляди фена и искаме да включва площадка, която да гледа към града, което би било много готино."

Мейс заяви, че иска да направи новият стадион на Евертън "крепост" и "карамелите" да имат "най-страхотният стадион в английския футбол".

Плановете са съоражението да има най-големите екрани на стадионите на Острова и ще бъде направен така, че феновете да са максимално близо до терена, както е на сегашния "Гудисън Парк". Феновете се надяват стадионът да има капацитет от минимум 50 хиляди зрители.