Проклятието на Люк Шоу удари отново в събота, след като футболистът на Манчестър Юнайтед и Англия получи зловещ удар в главата в началото на втората част при загубата от Испания 1:2.

Защитникът пострада след единоборство с Дани Карвахал, в следствие на което загуби съзнание. За щастие прогнозата беше оптимистична по-късно, след като медицинският екип на Англия потвърди, че не е толкова сериозно положението, колкото в началото се страхуваха 81 000 зрители по трибуните на стадион "Уембли".

"Люк е буден и бдителен, след като получи необходимите грижи от нашия лекар и му бе направена ренгенова снимка", се казва в изявление на футболната асоциация.

"Той ще остане при нас още един ден, за да бъде под наблюдение", заявиха от болницата.

23-годишният Люк Шоу започна като титуляр за Англия за първи път от три години насам. Кариерата му досега е засенчена от контузии. Той счупи крак на две места по време на мач от Шампионската лига през 2015 г. и призна, че бил много близо до това да загуби своя крак.

Шоу пропусна почти целия сезон 2015-16 и претърпя травма в следващия сезон, което ограничи изявите му.

След като се бори през миналия сезон, за да убеди Жозе Моуриньо, че си заслужава място в отбора, той стартира текущата кампания по впечатляващ начин.