Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви след победата над Портсмут с 2:0, че е доволен от младите играчи, на които е дал шанс. Сократис Папастатопулос даде преднина на "артилеристите" в допълнителното време на първата част, а 20-годишният Еди Нкетиа оформи крайния резултат в 51-ата минута.

"В Купата на Англия има много мачове, но аз мисля, че ние сме на верния път. Ще следим внимателно жребия и ще продължим да се движим напред, защото обичаме Купата на Футболната асоциация. Атмосферата на стадион бе страхотна и Портсмут силно ни затрудни. Знаехме, че няма да е лесно, но за щастие контролирахме мача. Вкарахме два гола и можеше да отбележим още. Много съм доволен от младите играчи, получавам огромно удоволствие от работата с тези футболисти. Такова доверие крие риск, но за тези играчи си заслужава да се рискува", заяви Артета.

Арсенал е печелил ФА Къп 13 пъти, което е най-добрият показател в историята на английския футбол. Арсенал междувременно записа 11-и мач навън без загуба. За последно "артилеристите" загубиха като гости, когато мениджър бе испанецът Унай Емери. На 9 ноември Арсенал загуби от Лестър на "Кинг Пауър" с 0:2. След това Арсенал записа 4 победи и 7 равенства в гостуванията си. /БГНЕС