Отборът на Арсенал постигна солидна победа с 2:0 при гостуването на Портсмут в двубой от осминафиналите на ФА Къп. Попаденията за отбора на Микел Артета бяха отбелязани от Сократис и Еди Нкетия, за да гарантират мястото на „топчиите“ в четвъртфиналните на турнира.

Двубоят започна мудно за състава на лондонския клуб, като Портсмут създаде първите положения, след центриране и удар с глава на Харисън.

Последваха и няколко шанса за гостите, сред които и най-доброто дойде в 30-та минута. Рийс Нелсън напредна по дясното крило и пласира чудесно центриране на точката на дузпата, но нападателят Габриел Мартинели изпревари топката с движението си, и не уцели вратата от няколко метра.

След равностойна първа част все пак Арсенал успя да намери решителния гол в добавеното време на първата част. Отново в центъра на вниманието беше Рийс Нелсън, който с отлично центриране намери Сократис, който заби топката във вратата на Портсмут за 1:0.

В началото на второто полувреме дойде и решителният втори удар за гостите. След ново страхотно индивидуално действие на Нелсън англичанинът намери Нкетия в наказателното поле, който си овладя превъзходно и с второто си докосване нямаше как да пропусне от 2 метра за 2:0.

До края на срещата Арсенал спокойно контролираше събитията и не допусна изненади, за да продължи уверено в следващата фаза на турнира.