Арсенал се изправи в контрола срещу големия си кошмар от миналия сезон Байерн Мюнхен и успя да го победи, макар и след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1, като "артилеристите" стигнаха до този развой с попадение в самия край. 

Иначе първо Роберт Левандовски беше открил в самото начало, но Алекс Иуоби изравни в 94-та минута. При дузпите големият герой беше вратарят Емилиано Мартинес, който улови изпълненията на Дейвид Алаба и Хуан Бернат. И така в крайна сметка "топчиите" се поздравиха с успех с 3:2 при ударите от 11-те метра. 

Байерн започна добре и поведе след едва 9 минути игра. Баварците излязоха напред след точно изпълнена дузпа. Бернат навлезе добре в наказателното поле, а Мейтланд-Найлс тръгна да чисти. Последва леко съприкосновение, а реферът прецени, че има основания да посочи бялата точка. Зад топката застана Роберт Левандовски, който бе безпогрешен за 1:0.

Лондончани бързо можеха да се върнат в срещата, но в 13-ата минута на Месут Йозил, който бе добре намерен от Дани Уелбек не съумя да завърши добре.

В 23-ата минута германският шампион стигна до ново попадение, но то не бе зачетено заради маркирана от страничния рефер засада. Томас Мюлер намери чудесно Толисо, който насочи добре топката в мрежата на Петър Чех, но не успя да се зарадва.

Двубоят продължи да се развива динамично, а в 32-ата минута на „топчиите“ имаха нова чудесна възможност да изравнят. В основата на тази ситуация бяха Месут Йозил и Александър Лаказет, като последният като по чудо не възстанови паритета. Момчетата на Карло Анчелоти отговориха в 39-ата минута, когато Томас Мюлер комбинира отлично с Франк Рибери. Французинът стреля, но Петър Чех показа добрия си рефлекс и отрази.

Напрежението пред вратата на „топчиите“ продължи и в 42-ата минута новото попълнение на немците Хамес Родригес се озова на отлична стрелкова позиция, а Чех отново измъкна състава си с великолепно спасяване.

След почивката играта се развиваше доста по-спокойно, а единственото по-любопитно положение бе в полза баварците. В 50-ата минута добра атака завърши с удар на Хамес, който обаче бе затрудни Чех.

Все пак опитите на възпитаниците на Арсен Венгер да стигнат до попадение бяха увенчани с успех. В 4-минутното продължение на срещата Арсенал успя да изравни. Алекс Иуоби се разписа за крайното 1:1. Така всичко трябваше да се реши при дузпите. 

В тях Аарън Рамзи, Начо Монреал и Алекс Иуоби бяха точни за Арсенал, докато Мартинес улови изстрелите на Алаба и Бернат и така "топчиите" записаха малък реванш за тежките поражения с по 1:5 от баварците в Шампионската лига в началото на годината.