Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти опроверга слуховете, че Хамес Родригес е привлечен на „Алианц Арена”, за да замести Томас Мюлер.

Колумбийският офанзивен полузащитник се присъедини към шампионите от Бундеслигата от отбора на Реал Мадрид под наем за срок от 2 години, но мнозина тълкуват това като заплаха за Мюлер, който направи сравнително слаб сезон през изминалата кампания. Една от вероятните причини е, че 25-годишният футболист дава на италианския треньор широка гама от възможности в средата и атаката на баварците, но италианският специалист отрича категорично спекулациите.

"Разбира се, че не сме купили Родригес, за да сменим Мюлер. Взехме Хамес, за да имаме по-добър и качествен отбор. Той много добре знае, че ако не си заслужи да играе, той няма играе”, съобщи бившият треньор на Кралския клуб.

"Той дава на отбора повече възможности и съм сигурен, че треньорът е щастлив да го има тук и да има повече възможности за в бъдеще", коментира Томас Мюлер.

"Джеймс е много добър играч, който ще ни помогне да подобрим нивото на отбора”, добавя 27-годишният немски национал./БГНЕС