Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе разочарован и кисел сред неуспехът на неговия отбор срещу Нюкасъл. Двата състава направиха нулево равенство на „Сейнт Джеймсис Парк”, а „сините” претендираха за неотсъдена дузпа.

Челси остана на три точки зад лидера в класирането Манчестър Юнайтед, а португалският мениджър заяви, че реферът не е отсъдил игра с ръка в наказателното поле на „свраките” още в 10-та минута.

„Не е възможно всички дузпи за Манчестър Юн да се дават, а в полза на Челси – не,” заяви той след мача.

„Ако някой не накаже, защото казвам истината, това би означавало край на демокрацията, връщане в старите времена.”

Моуриньо призна, че Челси не е заслужавал да спечели, но според него, ако дузпата е била отсъдена, тя е щяла да промени целия ход на срещата.

„Нюкасъл не заслужаваха да загубят, но едно е онова, което се случи, а друго можеше да стане, ако след 10 минути игра резултатът бе 1:0 за Челси.”

„Нищо не намеквам, аз просто изтъквам фактите. Сякаш е забранено да се дават дузпи срещу Юнайтед и такива в наша полза.”

„Не твърдя, че има някаква конспирация, просто говоря за фактите. Ако исках да кажа, че има конспирация, тогава щях да я докажа, защото в противен случай щях да получа наказание.”

„Аз съм прагматичен. Ако някой твърди, че нямаше дузпа срещу Шефийлд Юн, срещу Мидълсбро, срещу Нюкасъл, значи трябва да отиде на очен лекар.”

Жозе Моуриньо коментира и изявлението на борда на директорите на Челси през седмицата. Ръководството потвърди, че желае португалецът да запази поста си и през следващия сезон. „Щом бордът го е казал, значи слагаме край на историята,” заяви Моуриньо.