Челси не успя да победи Нюкасъл като гост и завърши наравно 0:0 в един от най-важните си мачове през сезона. „Сините” от Лондон имаха златен шанс да излязат само на точка зад Манчестър Юнайтед, но трябваше да вземат задължителен успех на „Сейнт Джеймсис Парк”. Така разликата между първия Юнайтед и втория Челси остава 3 точки след 34 кръга в Премиършип.

Нулевото равенство бе напълно логично в Нюкасъл, след като и двата отбора не показаха най-добрата си игра. Домакините дори имаха по-чистите положения в срещата, като Киърън Дайр и Андрю Каръл можеха да вгорчат допълнително живота на Жозе Моуриньо.

„Сините” от друга страна почти нямаха изгодни положения, като чак в добавеното време Лампард, Калу и Джо Коул бяха близо до нещо опасно.

Като цяло срещата не блестеше с качество на играта и от двата отбора.

Челси ще трябва да чака до 9 май, когато титлата в Премиършип може да се реши в директния сблъсък с Манчестър Юнайтед на „Стамфорд бридж”.

Жозе Моуриньо изгуби полузащитника Михаел Балак, който се контузи само след 18 минути на терена, след груб фаул на Тайтъс Брамбъл. Все още не е ясно колко ще отсъства германецът и дали ще е готов за срещата с Ливърпул от Шампионската лига следващата седмица.