Освободеният от Челси мениджър Роберто Ди Матео получи солидна подкрепа на двама от своите доскорошни колеги от Висшата лига – Арсен Венгер и Андре Вилаш-Боаш, както и от бившия наставник на „сините“ Жозе Моуриньо.

„Ди Матео дойде в труден момент и спечели Шампионската лига и ФА Къп. Той се справи добре, а не му бе дадено никакво време, изобщо никакво време, през новия сезон. За мен това бе пълна изненада“, заяви наставникът на Арсенал.

Венгер обаче бе изумен и от един детайл около назначението на Рафаел Бенитес – продължителността на договора. „Рафаел Бенитес е човек с постижения, с име. Направо съм смаян, че той е ангажиран за толкова кратък период.“

„Никога не съм щастлив, когато някой мениджър бива уволнен“, пък заяви Моуриньо. „Никога, защото това може да се случи на някой друг, но може да се случи и на мен.“

Предшественикът на Ди Матео – Андре Вилаш-Боаш е наясно какво значи да бъдеш уволнен от Роман Абрамович. Португалецът изпита същото само след 257 дни начело на Челси. „Мисля, че повечето мениджъри, които напуснаха този клуб, в момента тренират други отбори. Ние сме благодарни, поне повечето от нас, че имахме шанса да работим там, а сега ще приложим този опит в новите си отбори“, каза треньорът на Тотнъм.