Вече бившият мениджър на Челси Роберто Ди Матео не изпитва лоши чувства към клуба, въпреки че бе уволнен само 6 месеца, след като изведе своя отбор до триумф в Шампионската лига.

Ди Матео пое отбора през март след уволнението на Андре Вилаш-Боаш през март, но 8 месеца по-късно самият той бе уволнен заради поредица слаби резултати, последният от които бе загуба с 0:3 от Ювентус в Шампионската лига.

Ди Матео изчака назначението на Рафа Бенитес да стане факт преди да излезе със свое официално изявление чрез Асоциацията на мениджърите:

„За мен бе чест да бъда назначен за мениджър на клуб, за когото обичах да играя и клуб, който е толкова близо до моето сърце. Аз съм невероятно горд от успехите и трофеите, които успяхме да донесем на клуба в последните месеци“ казва италианецът.

„Да спечелим първият трофей от Шампионската лига за Челси в Мюнхен бе най-доброто постижение в клубната история и без съмнение най-великият момент в моята кариера до момента, както като играч, така и като мениджър. Това е спомен, който ще съхранявам до края на живота си.“

„Имам дълбока и невъздържана страст за футболен клуб Челси и бих искал искрено да благодаря на целия щаб, на моите играчи и разбира се на феновете на Челси за тяхната огромна и безусловна подкрепа в напрегнатото време, в което бях мениджър на „Бридж“. Желая на всички тях успех за остатъка на сезона и след това“, завърши Ди Матео.