Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо вярва, че Тотнъм ще е сред конкурентите на неговия отбор за титлата в Премиършип през следващия сезон.

Наставникът на „шпорите” Мартин Йол залага на млади британски таланти, и според Моуриньо няма съмнение, че готви тим, който да се бори за първото място.

Българският нападател Димитър Бербатов е срез основните футболисти, на които Йол ще разчита и през следващата година.

През официалното списание на Челси, Моуриньо заяви: „Мисля, че пет отбора ще се борят за титлата. Слагам Тотнъм в сметките, защото там има някои много добри играчи и не знам защо хората ги отписват.”

Португалският специалист продължи:„Ние сме самоуверени. Имаме отборен дух, философия и млади футболисти и сме готови за голям сезон. Ако някой ми каже, че през следващите пет години ще спечеля четири титли, ще съм щастлив. Не можем да спечелим 10 от 10, и аз приемам това. Очаквам новия сезон спокойно.”

Моуриньо каза още: „Преди да спечелим две титли, хората ни казваха, че Премиършип е като маратон. Но маратонът се бяга бавно. Мисля, че сега всички разбраха, че Премиършип не е маратон. Това е един много дълъг спринт, защото е невероятно, че завършихме втори, а имаме само три загуби.”

Според него: „Ние вдигнахме летвата високо с тези успехи. Броят на точките ни, броят поледи, това бе фантастично.”

Наставникът добави: „Предсезонната подготовка може би няма да е перфектна, но почти. Смятам, че за 60 мача, които играят футболистите, им се полагат по шест седмици ваканция.”

„За да сме перфектни на старта на подготовката, трябва всички играчи да са на линия, а аз не съм сигурен, че ще е така. Например Ашли Коул, Рикардо Карвальо и други момчета може да не са готови. Може би ще имаме и южноамерикански играчи, които няма да дойдат навреме, заради Копа Америка, както нови попълнения, така и Алекс. Той ще играе за бразилския национален отбора, но имаме достатъчно време да го подготвим и след това.”