Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо предупреди Ливърпул, че играещият при тях под наем Нури Сахин може да остане за постоянно само срещу сериозна сума.

Турският национал ще изкара целият сезон на „Анфийлд“, а Брендън Роджърс ще реши в края на сезона дали да се опита да го закупи. Бившият играч на Борусия Дортмунд започна колебливо, но след първите няколко мача доказа, че може да се превърне в ключова част от плановете на северноирландският наставник.

„Сахин все още е част от Реал, той е под наем в Ливърпул, а ние не сме похарчили нито евро за него от началото на сезона“, обясни португалският специалист. „Той е млад и се развива в първенство, което ще му помогне да стане по-добър. И ако утре решим да го продадем, ще вземем добра цена.“

„Всеки прави грешки при търсенето на нови играчи. Вижте най-добрият играч в историята на Челси – Дидие Дрогба – аз го доведох. В Англия никой не знаеше кой е той. Друг пример – Тиаго. За Челси той бе страхотна сделка, но го продадохме за повече, отколкото платихме на Бенфика за него. Не бива да забравяме, че икономическият аспект е важен“, обясни Моуриньо.