Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че отношенията му със собственика на клуба Роман Абрамович са се променили през последните 12 месеца.

„Трудно е. Това, което се промени според мен, е начинът, по който г-н Абрамович е собственик на тима. Той държи отбора на 100%. Това е и причината, поради която може да държи под контрол всичко. Аз съм треньор, Питър Кениън е изпълнителен директор, а има и борд, в който Абрамович не присъства. Неговата позиция в клуба е различна и ние трябва да свикнем с това”, коментира наставникът на „сините” пред "News of the World".

Моуриньо сподели, че руският олигарх вече не взима отношение в дискусиите за нови футболисти. „Преди година, аз, Питър и Абрамович решавахме, кой ще си тръгне и кой ще привлечем, къде ще инвестираме, какво трябва да подобрим. Сега Кениън има думата за структурата и финансите на Челси, а аз решавам за състава. Двамата информираме шефа ни за това, какво сме свършили и той казва, дали е доволен. Комуникацията все още съществува, но просто работим по различен начин”, каза португалският специалист.