Португалският специалист Жозе Моуриньо е пред невероятно завръщане в бившия си клуб Челси, съобщава вестник „Сън”.

Според изданието, след като руският милиардер и собственик на лондонския клуб Роман Абрамович е уволнил Аврам Грант е провел разговор с Моуриньо и му е обещал три неща – да има пълен контрол върху трансферите и футболната политика на отбора, директорът на академията Франк Арнесен да бъде уволнен, ако португалецът се завърне на „Стамфорд Бридж” и това, че Жозе ще може да се завърне с всички свои асистенти, които иска.

Вестникът твърди, че през последните няколко дни Моуриньо е в постоянен контакт с Абрамович и с другите директори в Челси.

Лондончани не се интересуват от Свен Йоран Ериксон, а според Абрамович Марк Хюз е все още твърде млад да застане начело на клуба. Според руският милиардер крачка назад ще бъде връщането на Джанлука Виали или на Клаудио Раниери, а Гуус Хидинк е отказал на предложението на собственика на Челси, заради голямото напрежение.

Освен Моуриньо, който ако забави отговора си към Интер може да изпусне предложението на Масимо Морати, другите имена, които са по-вероятни да наследят уволнения Аврам Грант са Франк Рийкард, Роберто Манчини и Марчело Липи.

Бившият национален селекционер на Италия може да акостира в Челси с асистенти Виали и Дзола.