Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се забърка в мини-скандал, след като обяви играчите на Валения за симуланти.

Босът на „сините” отправи предупреждение към своите футболисти, да внимават с измамното поведение на испанците в четвъртфинала от Шампионската лига помежду им тази вечер.

Моуриньо заяви: „Играли сме много мачове срещу испански отбори. Ще кажа на моите момчета, че тяхната настройка е друга. В Англия например никой не лъже, или почти никой. Тук всеки се опитва да е коректен и да уважава съперника. Но понякога в евротурнирите е различно.”

Старши треньорът на Валенсия Кике Санчес Флорес бе много недоволен от изказването на колегата си. Той заяви: „Най-важното е тази вечер да изиграем правилно мача. Челси и Валенсия са два отбора с изявен състезателен дух, които искат да печелят. Сигурен съм, че ще видим добър мач.”

Моуриньо обаче продължи: „Трябва да сме подготвени. Трябва да сме интелигентни. Аз им показах как изглеждаше Валенсия срещу Интер. Още в петата минута има сблъсък с Ибрахимович, и Канисарес спринтира 50 метра, и Аяла спринтира 50 метра, само за да отидат до ситуацията и да създадат суматоха.”

„В такива ситуации трябва да се подходи интелигентно. Но когато погледнем Валенсия виждаме колко добре играе този отбор, колко обича да представя добър футбол.”

„Онова, което се случи в края на мача д Интер, сбиването, се случва веднъж на 100 години. Мисля, че те са дошли, за да играят, а не да се бият.”