Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо смята, че борбата за титлата в Премиършип все още не е приключила, въпреки че неговият отбор загуби важни точки у дома от Болтън днес. Португалският специалист все пак призна, че Манчестър Юнайтед водят в надпреварата, след като увеличиха аванса си на върха на пет точки.

„Нищо не е приключило, защото на теория все още имаме шанс,” заяви Моуриньо. „Докато има шанс, ние трябва да вярваме. Но битката е почти загубена, почти. Те трябва да загубят два мача, а ние да спечелим всичките си три. Те са много близо до целта си.”

В един момент от днешните срещи, всичко вървеше в полза на Челси. „Сините” водеха с 2:1, а по същото време Манчестър Юнайтед изоставаха с 2:0. След 90 минути обаче нещата изглеждаха по съвсем различен начин, като Челси остана с точка, а Юнайтед взе три.

„Това бе емоционален мач, въпреки че му липсваше класа,” заяви Моуриньо, който остави Дидие Дробга и Франк Лампард на пейката. „Може би вложихме твърде много емоции, но играхме сърцато. Подложихме ги под напрежение и бяхме близо до трети гол.”

На Челси остават мачове с Арсенал (гост), Манчестър Юн (домакин) и Евертън (домакин).

Приоритет за отбора от Западен Лондон обаче е реваншът в Шампионската лига срещу Ливърпул следващата седмица.

„Тъжен съм, но ни предстои голям мач във вторник вечер и това е добре за нас. Нямаме време да сме тъжни,” заяви Моуриньо.

Челси има аванс от един гол преди реванша на 1 май на „Анфийлд”.