Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана доволен от усилията на своя отбор, който се класира на полуфинал в Шампионската лига след изключително трудна победа над Валенсия с 2:1 като гост.

„Представихме се невероятно, особено през второто полувреме, когато бяхме под напрежение, защото изоставахме в резултата, и трябваше да отбележим на всяка цена,” призна Моуриньо след срещата. „Бях вече започнал да се подготвям за продълженията, но ние си заслужихме победата. Бяхме фантастични и не им оставихме шанс, напълно ги превъзхождахме през втората част.”

Относно предстоящият полуфинал срещу Ливърпул, той коментира: „Ще е много трудно. Ние се състезаваме на три фронта, а Ливърпул само на един. Те нямат наказани играчи за следващия мач, за разлика от нас.”

Капитанът на Челси Джон Тери разкри след мача, че на почивката играчите са били нахокани сериозно. „Получихме един ритник отзад,” заяви Тери.

Но Моуриньо побърза да обясни:„Не беше от сериозните. Просто им казах, че трябва да се държат психически и да не мисля за загуба или за отпадане.”

„Променихме и тактиката през второто полувреме, Есиен премина на десния фланг, където имаше повече възможности за атака, а Джо Коул влезе и създаде много хубави неща на терена. Бяхме много мотивирани. Да направиш това, което сторихме ние, на чужд терен, срещу толкова силен противник, е просто страхотно чувство.”

„В края на мача вече бях изпратил моите хора да зареждат енергийни напитки за продълженията. Тогава Есиен вкара. Когато го нямаше един месец заради контузия, ни липсваше много. Но той ми каза, че е готов за мача и иска да играе.”

Звездата от Гана обаче ще пропусне първия полуфинал, заради натрупани жълти картони.

Моуриньо се върна и на темата Ливърпул, като заяви, че не мисли за отмъщение, за поражението преди две години, когато същите тимове отново играха полуфинал.

„Отмъщението не е за мен. Няма място във футбола и в моя живот.”