Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще приеме поста старши треньор на Реал Мадрид, ако испанският клуб се съгласи за привлече Франк Лампард в състава си.

Моуриньо почти сигурно ще напусне „Стамфорд бридж” през лятото и иска да изгради нов отбор в Реал около английския полузащитник.

28-годишният Лампард все още няма предложение за нов договор от Челси и има право да откупи правата си в оставащите два сезона от настоящия си контракт. Това ще му даде възможност да преговаря за мега трансфер в Реал Мадрид.

Лампард отдавна е притискан и от друга страна да се премести на Приенейски полуостров, тъй като годеницата му Елън е испанка и от години настоява халфът да приеме предложение на клуб от родината й.

Жозе Моуриньо не си е говорил с Роман Абрамович от декември насам и допълнително раздразни собственика на тима, като заяви пред медиите, че за него ще е чест да води Реал Мадрид някой ден.

Агентът на Моуриньо Жорже Мендеш е в много близки отношения с Реал Мадрид и няма да е проблем да уреди подобен трансфер на треньора.

Анкета сред спортните фенове в Испания пък показа вчера, че над 55% от 41000 гласували са подкрепили избора на Жозе Моуриньо за наследник на Фабио Капело начело на Реал Мадрид.