Мениджърът Жозе Моуриньо заяви, че иска Джон Тери и Франк Лампард да останат в Челси поне до изтичането на договора му през 2010 година, пише английският всекидневник „Таймс”. Португалският специалист посъветва полузащитника „да послуша сърцето си”.

Италианските медии съобщиха, че Ювентус е вероятният нов клуб на английския национал. „Старата госпожа” ще се възползва от факта, че Франки не се разбра с отбора си за нов договор и може да напусне „Стамфорд Бридж” още това лято. Според пресата на Апенините Юве ще плати 60 милиона евро за халфа.

„Бих искал и двамата да останат в клуба, особено, ако и аз остана до 2010 година. Те принадлежат на Челси, на историята на отбора, така че при такива силни връзки не би трябвало да има поводи за раздяла. Това, което е по-важно от всички съвети, е какво чувстваш в сърцето си”, каза Моуриньо. Той добави, че не иска да взима решение вместо футболистите си. „Искам просто да възпитам децата си сами да направят избора си. Разбира се, всеки играч мечтае да играе в друга страна. Но аз бих се радвал да останат при мен, защото са специални”, сподели португалският наставник.