Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо насочи хапливите си изявления към Кристиано Роналдо, след като крилото на Манчестър Юнайтед заяви, че реферите не подкрепят „червените дяволи”.

Така Роналдо отхвърли категорично твърденията на своя сънародник Моуриньо, че Манчестър Юнайтед получават подаръци от съдиите на Острова.

„Не искам изобщо да бъда въвличан в оплакванията на Моуриньо относно съдийството, всеки знае какъв е той,” заяви Роналдо.„Той винаги има какво да каже, защото не може да признае пораженията,” не спря дотук той.

През португалската телевизия RTP Моуриньо не закъсня с отговора си: „Ако според него е лъжа, че Манчестър Юнайтед са не са получили дузпите, които са получили всъщност през този сезон, тогава той лъже.”

„Роналдо е страхотен играч, може би най-добрия в света. Но той трябва да порасне и да приеме, че не може да се спори с фактите. И ако си служи с лъжи, може никога да не достигне нивото, което желае като футболист.”

Асистент мениджърът на Ман Юнайтед Карлош Кейрош, който също португалец, също се замеси в полемиката, като заяви, че наставникът на Челси просто си служи с обичайните трикове. „Моуриньо има собствен стил, той винаги се старае да насочва вниманието на хората в посоката, която му е удобна на него,” коментира Кейрош. „Това е неговата тактика и това просто е той.”