Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо потвърди интереса си към нападателя на Блекбърн Бени МакКарти. Южноафриканският футболист е добре познат на португалския треньор от престоя им в Порто.

Челси искаха да привлекат МакКарти и миналата година, когато той предпочете да подпише с Блекбърн. Тогава Роувърс платиха само 2 милиона паунда, а тъмнокожият играч вдигна сериозно тази сума, след като отбеляза 18 гола през сезона в Премиършип.

Успешният първи сезон в Англия прати МакКарти в списъците на по-големи клубове и Моуриньо не скри, че би искал да види отново нападателя в своя състав.

„Бени дебютира страхотно. Той много бързо се приспособи към английската игра,” каза наставникът. „Той е от онези нападатели, които всеки треньор иска да има и аз не правя изключение. Работихме добре заедно в Порто. Аз много харесвам Бени,” призна Моуриньо.

„Не съм изненадан от постиженията му. Той може да бележи голове навсякъде. Ако се опази от контузии, ще задмине представянето си от този сезон. Има възможност да се съберем в Челси, но той има договор. Блекбърн казаха, че Бени не се продава и ние трябва да уважим това,” завърши Моуриньо.