Треньорът на Интер Жозе Моуриньо е готов да поеме Ливърпул през лятото, ако собствениците Том Хикс и Джордж Джилет продадат клуба от Анфийлд, твърди ESPN, позовавайки се на неназован източник.

 

„От близки до Жозе хора знам, че той няма да отиде във финансово нестабилен клуб. Ако Ливърпул стане солиден, финансово стабилен със средства за инвестиции в нови играчи, тогава Жозе не би се поколебал да поеме тима. Не обаче и при сегашните условия”, казва човекът на ESPN.

 

„Собствениците на Ливърпул се опитват да продадат клуба от две години насам. Сега те търсят инвестиция от 100 милиона паунда. Те ще бъдат късметлии. Кой би се навил да плати толкова за немажоритарен дял, с който няма да има контрола и думата?

 

„Всеки кандидат ще иска да получи поне 51% от акциите. Никой няма да даде големи суми, докато Хикс и Джилет ще имат думата. Това би било нефункционално”, заявява още източникът.

 

Легендата на Ливърпул Кени Далглиш и Гуус Хидинк също се споменават като възможни нови мениджъри при уволнение на Рафа Бенитес.