Капитанът на Челси Джон Тери бе изключително доволен от поведението на неговия отбор при победата с 2:1 над Валенсия снощи в мач от Шампионската лига. Той похвали Микаел Есиен и Джо Коул, които обърнаха двубоя, както и тактическия гений на мениджъра Жозе Моуриньо.

„Мениджърът не беше особено доволен на полувремето, и то с право, и ни го каза в прав текст,” каза Тери. „Той ни беше предупредил да не се паникьосваме, ако получим гол, но не бе никак доволен от представянето ни. Имаме късмет, че можем да разчитаме на неговия гений, защото благодарение на това обърнахме развоя и спечелихме мача. Това е състезание и всички имаме специална мотивация.”

Тери продължи: „Борихме се докрай, а много за Челси говори и фактът, че двама играчи, току-що завърнали се след контузии, успяха да обърнат мача.”

„Джо Коул и Микаел Есиен пропуснаха няколко срещи, но влязоха здрави, свежи и жадни за игра.”

„Джо наистина промени играта ни, когато се появи на терена и променихме цялата схема. Всички ние показахме готовност да се борим до последната минута, както правим във всеки мач.”

„С победата си тук и късния гол демонстрирахме, че в отбора няма място за страх и не се предаваме никога.”

„Вече известно време сме заедно като едно цяло и спечелихме редица трофеи. Наистина много желаем да прибавим към тях и Шампионската лига.”

Джон Тери отказа да признае Ливърпул за съперник на полуфинала, докато не свърши и реваншът на „червените” днес.

„Не можеш да си избираш опонент, а и в края на краищата, зависи само от нас как ще свърши мача,” каза Тери. „Разочарованието от загубата от тях преди две години бе голямо, а една евентуална среща сега ще ни даде шанс да се отърсим от лошите спомени.”