От Челси обявиха, че голмайсторът на тима Дидие Дрогба няма да ходи никъде и го предизвикаха да подобри постижението си от 33 попадения през миналия сезон.

29-годишният африкански нападател сподели вчера, че би напуснал Челси, ако друг клуб му предложи по-добро заплащане, като първи на опашката за подписа му са Барселона и Порто.

Мениджърът на „сините” Жозе Моуриньо обаче няма притеснения, че Дрогба може да си тръгне. Португалският специалист заяви: „Дрогба винаги е бил един от най-важните ми играчи и това ще е така и през следващия сезон. Той стана водещ реализатор в страната миналата година и бе един от най-силните футболисти в Шампионската лига. Сега само след седмица тренировки изглежда дори още по-добре. Ще ни бъде трудно да намерим друг по-добър нападател и отборен играч.”

Моуриньо е убеден и, че полузащитникът Микаел Есиен все още не е показал най-доброто от себе си. „Микаел е толкова мощен, че 90 минути не са му достатъчни. Навлизането му противниковото наказателно поле се подобрява и шутирането му вече е по-точно, което е важно, тъй като миналия сезон почти уби няколко човека, седящи зад вратата.”

Моуриньо смята да заложи на схема 4-3-3 за предстоящата година и ще разчита именно на мощта на Есиен в средата на терена.