Доскорошният мениджър на Челси Жозе Моуриньо вече е толкова убеден, че ще има нова работа от лятото, че дори и не се крие. Той е спряган за поста начело на Манчестър Юнайтед от февруари насам, но досега двете страни упорито отричаха или поне говореха с недомлъвки. Но вече не. 

Португалецът демонстративно е пратил един от мениджърите си да му търси имение в Чешър, което и да е близо до тренировъчната база на "червените дяволи", твърди вестник "Сън". А от там коментират, че едва ли би имало друга причина Специалния да търси дом там, при положение, че вече има доста имоти, макар и в южната част на Англия. 

Изданието разкрива, че Жозе вече има устна договорка с шефовете на Юнайтед да поеме поста веднага след края на сезона. Единственият смут за него създава само добрият му приятел сър Алекс Фъргюсън, който се застъпи за настоящия мениджър Луис ван Гаал. 

Точно затова Моуриньо иска още в близките седмици, дори дни, да има вече и писмено предварително споразумение, за да е напълно сигурен. Но едва ли има нещо, което да спре "червените дяволи" от това, да го назначат в края на кампанията. 

Единственото, което крепи все още Ван Гаал и той не е уволнен далеч преди края на сезона, е възможността за спечелване на трофей. Юнайтед има преиграване с Уест Хем на четвъртфиналите на ФА Къп и ако продължи напред, го чака лесен път до отличието там.